Bohuslänningen/ Är mardrömmen över för fastighetsägarna?

Är mardrömmen över för fastighetsägarna?

Nyligen kom ett domslut från Vänersborgs Tingsrätt i ett principiellt viktigt mål om avgiftsskyldighet till kommunalt vatten och avlopp. Frågan har gällt om en fastighetsägare skall anses avgiftsskyldig för anslutning till det kommunala­ va-nätet eller inte, trots att man har en egen lösning som är minst lika bra, eller bättre än den lösning som kommunen erbjuder…….

….Detta domslut kan både bli en väckarklocka och ett första steg till att engagerat granska andra kretsloppslösningar inom va-området, vilket följer en internationell trend där naturbaserade metoder används i människans tjänst, metoder där naturen gör jobbet, även i stadsområden. Hållbar utveckling får inte bara bli en klyscha. Det blir också en påminnelse om att det finns toalettsystem som varken använder vatten eller kräver underhåll. Dessutom minskas samhällsbyggnadskostnaderna och bostadskostnaderna om vi bygger typ familjen Solvarm i framtiden.

Tack miljödomstolen i Vänersborg. Ert beslut värmde en gammal man. Och till Vänersborgs kommun: ta till vara på den kraft i ekologiskt tänk som familjen Solvarm visar.

Tom Hagström
Medlem i socialdemokratiska partiet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *