Brevväxling med Miljödepartementet om en träff med va-i-tiden

Hej!

Som ni kanske redan vet så skickade jag en förfrågan till miljöministern om att vi (en grupp från VA i tiden) kunde få ett möte vid departementet. Vi blev ju väl mottagna och fick möjlighet att diskutera med förra miljöministern. Men se nu är det andra ordningar, se nedan:

Hej Kent,

 Tack för er förfrågan till sr Lövin. Statsrådet har dessvärre ej möjlighet att ta emot för ett möte.

Vänliga hälsningar,

Kristoffer Strömblad
Kanslisekreterare/statsrådsassistent hos Miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin
Miljödepartementet, 103 33 Stockholm, Sweden
Tel. 08-405 10 00
kristoffer.stromblad@gov.se, www.regeringen.se 

Att neka medborgare en saklig och konstruktiv diskussion är under en politikers värdighet, vilken status ska man besitta för att hörsammas? Uppfattar ministerns förhållningssätt och kommuners agerande som alltmer Kafka-liknande. Nåväl, – detta NEJ föranledde ett litet svar till ministern, se bif. dok.

Hoppas att ni håller med?

Mvh. / Kent Leonardsson

Mail som länk: Svar till Kristoffer miljödep

En kommentar

  1. Hej Kent och alla andra,

    Pröva att få hålla en presentation på 15 till 20 min. för Riksdagens Miljö- och Jordbruksutskott. Ta kontakt med deras kanslichef, el. dyl. och be om att få en tid i september när de är tillbaka i Riksdagen efter sommaruppehållet. Det brukar gå att ordna. Att hålla sådana presentationer har också betydelse. Jag har ordnat ett antal sådana presentationer och hållit i dem och presenterat.

    Man kan även träffa partierna en i taget, och träffa de ledamöter som ska ansvara för sådana här frågor inom just det partiet. Det kan också vara effektivt.

    Riksdagen antar förslag till nya lagar (eller röstar ”nej”). Ledamöter i Riksdagen kan driva på Regeringen att göra något åt detta, och be Regeringen att komma med förslag om att ändra lagar som rör VA-tvångsanslutning. Ledamöter i Riksdagen som sitter för S och Mp har god tillgång till politiker + tjänstemän på departementen / i S-Mp-Regeringen. Så här kan man nå Regeringen indirekt.

    Mvh / Andreas Eklund i Södertälje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *