Vilka riktlinjer går inspektörerna efter när de dömmer ut enskilda avlopp?

Urklipp från facebooksidan “Avloppsbedrägeriet”.

citat: Vi har många äldre infiltrationer i kommunen och har hittills valt att förbjuda utsläpp från anläggningar som är äldre än 25 år, detta oavsett om de har ett tillstånd eller inte. Luftningsrör har också varit en avgörande faktor för om vi godkänner anläggningen eller inte. slut citat.

Expertsvar i VA guiden: När skall man sätta utsläppsförbud.

Kommentarer:
Här har vi att göra med en inspektör, som letar efter alla typer av möjligheter att kräva åtgärder och utfärda förbud. “Expertens” svar är något mera lugnande. Men den sista delen “att det är den enskilde inspektören” som bedömer borde man kunna rida på – om bara inspektören hade modet. Jag har inget luftningsrör, så på den punkten känner jag mig lugnad med svaret.
Arne

Expertis säger att ett hushåll med WC avlopp kopplad till infiltration ger i normalfallet nollutsläpp i mer än 50 år om avståndet utströmningsområde är 100 meter eller mer. Släpps däremot bara BDT vatten erhålls nollutsläpp redan efter 20-30 meter från utsläppspunkt. Mens kommunens tjänstemän själv anser”Normalt är 20-30år”? ”Då ”SKA MAN” byta infiltration” ? Var finns detta underlag och denna lagskrift och § ?
Men kommun använder sig av samma självpåhittade regler hur man än belastar eller hur mycket eller lite man använder sitt avlopp, oavsett om det är permanent bostad eller ett fritidshus. Inget kan väl vara mer fel än som så.
Micke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *