Öland-Mörbylånga/Brev från upprörd stugägare

Webbredaktören fick detta brev från en i va-i-tiden nätverket, efter utskick av remissvaret till betänkandet “Hållbara vattentjänster”.
Hej
Vilket jobb ni gjort. Verkligen tacksam för det. Jag har inte satt mig in i frågan men som drabbad reagerar jag på tvånget. Tänker som flera andra att man på detta sätt vill bli av med stugägare som inte är lönsamma för kommunerna. Därefter kan man bygga alla dessa (i alla fall på Öland) skitfula stora vita villor med svarta eller gråa tak. Kommunerna verkar ha fått hybris.Nu hoppas man nog på att kunna skräddarsy omgivningarna enligt tidens krav som dock inte är tidlösa utan kommer att spegla en hysterisk byggtid liknande Hjalmar Mehrs Stockholm från 70 -talet. Tänk Tensta.

Inte ens vi som ändå visserligen med stor svårighet kan betala avgiften kommer att stanna kvar. Kostnaden i Mörbylånga övergår vårt förstånd och liknar mer straffbeskattning än normal kommunal avgift. Vi kommer att bli av med en större del av vårt sparkapital för nöjet att få kommunalt VA istället för vårt eget VA som vi redan betalat i runda slängar mellan 70 och 100k kronor för 10-15 år sedan.

Och vem vill köpa stugan av oss sen med en räkning på enligt kommunen ca 225k kronor hängande över den. Så vi kommer i vilket fall få betala genom sänkt försäljningspris. Den här utvecklingen belastar kvarvarande invånare med höga kostnader och furfulning av miljön.

Någon “utvecklingsspecialist” skrev nånting om att man inte ska tro att krampaktig “utveckling” av små stillastående kommuner ger tillväxt. Istället ska man enligt “specialisten” anpassa sin verksamhet till verkligheten dvs avfolkning och minskande jobbmöjligheter.
Det gör man nog inte genom att driva bort gamla pensionärer som i alla fall tillför något genom att hålla konsumtionen igång.
Tänker Kerstin Stiby

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *