Bohuslänningen/Ingen annan slutsats kan dras än att det är odemokratiska krafter som enbart är ute efter exploatering av Gårvik

Bohuslänningen/Munkedal-Gårvik

DEBATT OCH INSÄNDARE, 23 jul, 2018

Att påbörja ett arbete innan alla tillstånd är klara, kan inte tolkas på något annat sätt än att den lilla människan i samhället skall köras över. Kommuntjänstemän skall lära sig att ta hand om de människor som bor i kommunen.

Vilket öde skall naturen gå till mötes? Rådjur, ekorre, grävling med flera har ingenstans att ta vägen. Vi har den varmaste och torraste sommaren sedan mätningar påbörjats och i denna verklighet vill de styrande asfaltera grönytor och hugga ner träd. Det är inte -60 eller -70 talet längre, Gullmarsfjorden tål inte mer miljöbelastning. Det är inte landsbygdsutveckling att det ska stå en stuga i varje skogskant, nu är det färdigbyggt.

Något underlag till att det ska komma så många rika och bosätta sig i området har inte kunnat uppdagas och verkar bara existera i exploatörernas och politikernas fantasier. Hur låter det sedan när en tredje dipp i finanskrisen tar fart?

Enligt till Länsstyrelsen lämnade uppgifter av exploatörerna själva kan en pumpstation sprida illaluktande odör inom 40 meters radie och det är alltså vad som ska möta badgäster som cyklar, går eller kör nedcabbad bil till detta område eftersom pumparna ska placeras nära vägen.

Ingen vet hur de boende får det i vindriktningen eller om lukten lägger sig vindstilla heta dagar mellan bergsknallarna när verkligheten gör sig påmind när anläggningen varit igång en tid och börjat slitas. Inga uppgifter om oljudsnivåer finns. Det värsta är kanske ändå att de räknar med att få släppa ut avföringen i det öppna diket vid haveri.

Givetvis kommer den landsbygdsidyll som en gång var Gårvik att bevaras i minnet. Synd bara att inga fler kommer att få uppleva den.

Michael Olofsson
Sommarstugegäst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *