Stora reningsverk, utsläpp e-colibakterier, P, N, koppar, , läkemedel mm.

Mail till va i tiden:

Det finns många problem förknippade med de stora reningsverken. Jag har tidigare nämnt slammet men också med det vatten som släpps ut som innehåller e-colibakterier, P, N, koppar m.m, läkemedelsrester etc. Det är ingen tvekan om att det är hur lätt som helst att i en liten anläggning åstadkomma långt bättre rening och hållbarhet!

Var god skölj som tandläkaren säger!
Hans

 

En kommentar

  1. Apropå andra ämnen som påverkar!

    Det finns stora problem med metaller som läcker ut i våra vattendrag, inte minst från all gruvverksamhet i Bergslagen och från gamla dagbrott läcker metaller ut konstant, det är ett problem som man känner till och som kommunerna inte gör något åt. Sedan många år finns vetskapen och åtgärdsplaner har diskuterats men inget händer. ett problem långt större än den s.k. övergörningen som inte existerar längre. det är ju känt att det pågår en oligotrofiering (sjunkande näringshalter) och därmed ett större inflytande på organismer av metaller, speciellt om pH sjunker.

    För sjön barkens del som inleder Kolbäcksåns flöde och som mynnar i Mälaren är pH fortfarande normalt men metaller förekommer ju i alla fall i vattenströmmen. Inte minst sexvärt krom som ger en extra piff till Mälarens vatten. vet inte hur man renar bort det?

    / Kent Leonardsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *