Sollefteå kommun avbryter avloppsinventering

Jag fick ett tips nu efter nyår om Sollefteå som avbryter avloppsinventeringen. Jag skriver in om det igen.

Sollefteå kommun avbryter avloppsinventering

”– Våra miljöinspektörer har följt gällande lagstiftning. Vi i den nya majoriteten anser dock inte att det är rimligt att Sverige tolkar EU-direktivet på ett sätt som bestraffar landsbygden så hårt. Finland har valt en annan väg där man tar hänsyn till faktisk miljöpåverkan. Det pågår nu processer i riksdagen om att förändra lagstiftningen i den riktningen och det arbetet vill vi vara med och påverka, säger Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande.”

Mer om Sollefteå hittar du här.
Mer om debatten hittar du t ex i dessa debattinlägg: Bättre avlopp kan minska algblomningen. Anders Mårtensson (VVS fabrikanternas råd), Anna Werner (Villaägarna ), Lars Hylander (SLU)

Lars Hylander skriver lite skämtsamt om En norrman, en finne och en svensk som tar över sina föräldrars sommarstugor, och hur kommunerna agerar helt olika, i en artikel i Dalademokraten: Enskilda avlopp: Myndigheterna fördärvar både miljö och människors hälsa.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *