P4 Uppland, Studio Ett/ Avloppslag på landsbygden kan spolas

Avloppslag på landsbygden kan spolas

Publicerat måndag 15 maj 2017 kl 05.40

Regeringen vill stoppa tvångsanslutningar av VA på landsbygden.

P4 Uppland har gjort flera inslag om den så kallade vattentjänstlagen som drabbar både kommuner och privatpersoner hårt ekonomiskt. Lagen tvingar kommuner att ordna vatten och avlopp även långt ute på landsbygden och de som redan bor där måste tvångsansluta sig till höga kostnader även om de har ett fungerande avloppssystem.

Nu har bostadsminister Peter Eriksson beslutat att tillsätta en utredning för att se över vattentjänstlagen. En av de pådrivande i frågan är kristdemokraten Björn-Owe Björk, kommunalråd i Knivsta kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *