helaGotland.se/ Anslutningsavgift för dagvatten upprör

Anslutningsavgift för dagvatten upprör

Flera boende på Segebadengatan i Visby är både upprörda och förbannade. Trots att flera av dem har godkända lösningar ska de nu betala nästan 30 000 kronor för möjligheten att koppla på sig på nya dagvattenledningar…..

Men Nore Salomonsson är inte en man som ger sig i första taget. Han har nu skrivit brev till både länsstyrelsen, politiker och tjänstemän på Gotland. Han har också vänt sig till professor Bo Olofsson på KTH som medverkar i ett forskningsprojekt om just dagvatten i städer. Där ställer han frågan om det ens är lagligt att låta dagvattnet rinna ut i Östersjön.

– Man måste ju göra något, så får vi se om det lönar sig, säger Nore….

En kommentar

 1. Kommentar från den lilla människan Anna:
  Hmm..
  Här har alltså fastighetsägarna tagit ett eget ansvar, bekostat och tänkt miljö, fått utförandet bekräftat med att det är perfekt.
  Ändå slipper man inte kostnad från kommunen som anlagt annat.

  Hmm…
  Hur rimmar detta med det som författarna bakom Agenda 2030 förespråkar genom mål 17?
  Ett utdrag:
  ”Ett multi-aktörsperspektiv genomsyrar 2030-agendan och kommer även att krävas vid genomförandet. Regeringar, den privata sektorn, det samlade civilsamhället, FN-systemet och andra aktörer måste samverka för att nå de resultat vi har föresatt oss att nå genom 2030-agendan.”

  Med vänlig hälsning
  ”Den lilla människan Anna”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *