Den lilla människan Anna, 27 okt, ”Text, på text, på text…”

”Text, på text, på text…”

Efter att ha läst webbredaktörens brev igår,surfat omkring och läst artiklar, rättsfall och debatter ang va-frågor och omliggande ämnen så kokar jag nu av ilska.
Skulle inte förvåna mig om det ryker ur mina öron.

Ingen logik finns längre, handlingar och agerande går på tvärs mot politiska utspel överallt.

Kommunala va-utbyggnader far fram över hela Sverige utan minsta eftertanke på klimat/miljö/natur/människa.

Jag säjer inte att kommunalt avlopp inte ska finnas.

Jag säjer bara att den byggs ut där den inte behövs och det är ett vansinne, en idioti av slöseri med både pengar och resurser, att Sverige borde lägga alla resurser till att få bukt med landets alla läckande kommunala avloppsrör, bräddningar och haverier från reningsverk istället för att jaga enskilda små avlopp som är en droppe i havet jmf med ovanstående.
Som medborgare i detta land tycker jag det är viktigare att skicka resurser (tid, material, personal, kunskap) till de stora problemen istället för att jaga Greta 63 år på tallamossen ute i skogen, tre mil från närmaste vattendrag eller granne.
Och nej, det är inte för att slippa undan ansvar eller kostnader, men jag tycker det är bättre att Kalle 45 inne i storstadsområdet får bra drickskvalite och slipper se skitkorvar fara omkring i vattnet, vilket verkar vara en vanlig företeelse efter alla bräddningar, felkontrueringar, haverier.
Jag läser överallt i hela landet hur människor tvingas koka sitt dricksvatten från kommunalt vatten.
Dessutom fylls privata källare med översvämmande av bajsvatten (försäkringsbolag ifrågasätter starkt underdimensionering; kommunalt avlopp)osv.

Och lägg energin på att stoppa dessa vansinnesprojekt med slambergen över hela landet.
Var ska ni lägga allt slam i framtiden?
Ska landsbygden bli en förvaringsplats för storstädernas avlopp och maten som odlas fyllda med gifter?

Skicka insatserna dit dom behövs och sluta jaga småskitsärenden.

Ja, jag är lika arg, besviken, förbannad som Anders och övriga berörda i denna fråga.

Senast läste jag en text från ett parti som säjer sig lyssna på vetenskapen.
Vilken vetenskap lyssnar ni på ang va-frågor då undrar jag?
Vilka vetenskaper kommer till tals inom va-frågor undrar jag?
Samtidigt finns ett åtagande som heter Agenda 2030.
Är dessa mål i balans när ni tar era beslut ang va-frågor utifrån eran påstådda vetenskapliga utgångspunkt?

Texterna från mig till webbredaktören lär smattra in i strid ström under dagen i ren upprördhet efter jag läst gårdagens massutskick.
Jag blir mycket upprörd över hur det går till.

Jag hoppas alla i nätverket stöttar denna man Anders, som är webbredaktör, som lägger så mycket av sitt liv, sin energi och kraft för oss alla.
Skicka honom kraft!

Ur hjärta
Ur sinne
Med rak rygg
”Den lilla människan Anna”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *