Land/ Kommunen tvingar jämtländska fäboden att stänga- Livsmedelsregle och dricksvattenrening som kräver UV filter och el

Kommunen tvingar jämtländska fäboden att stänga

En infekterad tvist har blossat upp mellan Myhrbodarna och Krokoms kommun. Den jämtländska fäboden har polisanmälts och tvingas nu stänga.

– Kommunen har hanterat det på ett fruktansvärt bedrägligt sätt, säger livsmedelskonsulten Per Nilsson.

….

Hårda krav på dricksvatten

För att inte riskera att tvingas avveckla verksamheten helt till följd av tillsynen kräver ombudet Per Nilsson att kommunen redogör för vilka krav de ställer. Själva livsmedelstillverkningen ser han inga problem med, utan kärnfrågan handlar framför allt om dricksvattnet.

– Om de väljer den hårdaste tolkningen av livsmedelslagstiftningen ser jag en risk för åtgärder som kommer kräva el, exempelvis UV-filter, och det finns inte på fäboden. Då blir det en omöjlighet att driva verksamhet på Myhrbodarna. Dessa regler är inte anpassade efter fäbodar, säger Per Nilsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *