”Den lilla människan Anna”, 13 maj

Klockan är två på eftermiddagen en strålande vacker söndag. Ute lyser solen och jag längtar efter mitt normala jag.
Men mitt normala jag, som älskar att vara ute och ser det lilla i livet som världens störst lottovinst, hon är satt på paus.
Dörren till mitt hem är låst idag också och jag försöker samla kraft till att ta hand om disken. Skulle någon ringa på så öppnar jag inte. Jag vill inte visa hur det ser ut här hemma just nu. Jag skäms för jag inte orkar med min vardag. Jag törs inte riskera att få besök för ett samtal kan göra att jag kraschar. Kraschar jag så kommer jag inte kunna jobba och då förvärras min situation.
Skulle nån fråga nån annan dag om jag inte var hemma i söndags så kommer en vit lögn igen..”jag var nog bara ute å gick just då”
Jag tillhör ju alltså inte dom som tvångsansluts men den ekonomiska bördan av ett byte till en ny avloppsanläggning är tillräcklig för en liten Anna. Om rimligheten i detta tvista tydligen de lärde.

Jag måste ta tag i det här med kylskåpet med.
Jag hade tänkt laga mat men jag mår så dåligt, ja orkar inte så maten surnar istället. Nåja, det kunde vara värre. Jag har fått i mig nåra kokta ägg och matjesill. Det är en veckoranson för andra i den stora världen så jag överlever nog.

Tänk att politiska beslut kan knocka en människa på detta vis. Men jag är gjort av segt virke så jag är inte uträknad.

Jobbigt och pinsamt och skämmigt är det att behöva blottlägga sin taskiga ekonomiska sits för att påvisa en verklighet för andra människor. Men hur ska jag annars få någon att förstå som lever i en annan verklighet?

Jag vill inte ha medömkan eller allmosor. Jag vill att man sätter stopp och tänker om.
Det är politiska beslut som gör att mitt liv och många andras liv får ett tvärt kast utan pardon.

Riv upp, gör om och gör rätt!
”Den lilla människan Anna”

__________________________________________________________________________________

Jag hoppas att alla dom som är drabbade som jag trots våra situationer och mina dystra texter känner kraft och gemenskap och styrka i att vi är många
Styrkekramar till er alla!

”Den lilla människan Anna”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *