SVT/20 projekt i Sverige får 37 miljoner kronor i bidrag för nya arbetsformer i vattenvården

SVT/Småland, Publicerad 

37 miljoner för att motverka övergödning – Västervik mottagare

20 projekt i Sverige får totalt nästan 37 miljoner kronor i bidrag för att under tre år utveckla nya arbetsformer i vattenvården. Målet är att prioritera och genomföra fler åtgärder mot övergödningen i sjöar och hav.

En kommentar

 1. et är då märkligt.
  Samhället talar i stora bokstäver om att de storsatsar på miljöåtgärder o investerar 37 miljoner kronor.
  Samtidigt skall fastighetsägare i område efter område på landsbygden investera många 100 000 kr vardera som inte ger mer än försumbara miljövinster. Räknat på hela ingreppet med material, grävning och drivmedel för grävmaskiner o lastbilar, sprängning, jordförstörelse blir åtgärderna troligen rejält kontraproduktiva gentemot miljön.
  Bara i Köping skall vi investera i drygt 100 miljoner kroner för ingen miljö o hälsonytta. Däremot får en kommande befolkning billiga tomter och en färdig infrastruktur i form av avstyckade tomter, vägar, el samt vatten och avlopp. Detta till tomter som ses som attraktiva men som i stadsplanering skulle anses för svåra att bebygga med alla stenblock och berg i dagen. I stadens ytterkanter bebygger man odlingsbar mark istället för att inte kostnaderna skall bli orimliga.

  Måttskalan för miljöinsatser verkar vara oändligt olika för om enskilda skall betala, gentemot om alla i samhället skall betala. Till vår nackdel.

  Anders Segerberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *