”Dåliga avlopp skadar inte miljön” och kommentar

Land Lantbruk, DEBATT27, NOVEMBER 2018
”Dåliga avlopp skadar inte miljön”
Det finns inga vetenskapliga belägg för att ”illa skötta avlopp” hotar badvatten och fiskevatten, skriver Börje Berntsson i ett svar till VVS-fabrikanternas råd.

 

Kommentar på facebook på Avloppsbedrägeriet:

Att skit luktar och är skambelagt och så äckligt då det ska låta sig göras.!
Ja till sådan grad att det ska både låsas om sig då det ska låta sig utföras, och så fort som möjligt som det bara kan låta sig göras avlägsna alla spår och genast kamoufleras med olika sorters blomdofter och händerna genast spritas.
Det kanske förklarar en hel del om inställning och rädslan om skadlighet som de flesta har om sitt eget skit och vad andra ska tycka? Då kan ni kanske tänka er paniken om andras skit? Som blir så panikartat och okontrollerat till sådan grad att man rent av skulle dö om man skulle få något på sig, ja även riskera sjukdom om man andas in andras kvarlämnade dofter.

Denna fobi gör att dessa inte är mottaglig för fakta och vad som än sägs så är det fortfarande både äckligt, luktar och farligt.
Majoriteten har under lång tid blivit invaggad till denna inställning och lobbyisterna har under många år fått fotfäste och gynnat VVS marknaden och det kommunala till sådan grad att de flyttat gränserna framåt att både kunna gömma det skambelagda och få sälja mer VVS produkter som hela tiden drivit standarden att de tappat verklighetsförankringen och snarare gått över till att vara en kriminell verksamhet som lagstadgat nu ska kunna påtvingas enskilda och övriga landsbygden, att finansiera det farliga och som dessutom sedermera ska ta hand om städernas kommunala avfall som nu också dumpas i våra vattendrag. Finns ingen rim och fason längre.

Verklighetsbaserade politiker med båda fötterna på jorden vore mer än önskvärt men säkerligen för mycket begärt.

Mickefix Richter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *